Петима са задържани за нападението на екипа на Нова телевизия, Пиже не е сред тях

10:35, 07 окт 15 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима души са задържани за вчерашното нападение на екип на Нова телевизия в ромската махала на Самоков, съобщиха от МВР. На трима от извършителите са повдигнати обвинения и наложени 72-часови мерки за неотклонение. 

От данните на полицията става ясно, че сред задържаните не е кандидатът за общински съветник от листата на ДПС Трайчо Василев - Пиже. Заради него екипът на телевизията беше отишъл в Самоков, за да вземе интервю от него в качеството му на кандидат за политик. По предварителни данни именно той е бил човекът, който пръв е нападнал журналистите. 

След като са установени извършителите, за срок до 24 часа са задържани петима души – криминално проявените и осъждани А.А. (48 г.) и И.В. (23 г.), 24-годишният В.А., 62-годишната В.Х. и 48-годишната И.Х. От тези инициалите се вижда, че няма задържан с инициалите на Василев. 

Пред Българското национално радио говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова уточни, че не е постъпило искане за задържане на Пиже от главния прокурор Сотир Цацаров. Очаква се обаче това да стане съвсем скоро и имунитетът му да бъде свален. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама