Сценичен работник пострада при инцидент във Варна (обновена)

09:53, 07 окт 15 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сценичен работник е пострадал при инцидент, станал в сградата на Операта във Варна, съобщи за Topnovini.bg  директорът на Инспекцията по труда Иван Иванов.

Сигналът  е бил подаден около 21.30 часа във вторник, 6 октомври, като от полицията първи са посетили мястото, след което са сигнализирали и трудовите инспектори, уточниха от ОД на МВР във Варна.

Инцидентът е станал по време на представление. Работникът е паднал от високо, но не е пострадал тежко, уточни Иванов. По негови данни човекът нямал сериозни наранявания, нито фрактури. Той е бил прегледан в Спешния център на болница "Св. Анна", след което е освободен. Оказа се, че днес дори е бил на работа.

По-рано днес в сградата на Операта бе екип на Инспекцията по труда във Варна. Самият работник разказал на инспекторите, че между две действия на пиесата, която се е играела, забелязал заяла макара по сценичната конструкция и решил да я поправи. След като се качил на конструкцията обаче, се подхлъзнал, при което паднал надолу, но тъй като се хванал за въже, успял да омекоти удара. Така се разминал без травми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама