Кабинетът решава за съвместното обучение на български и румънски военни

09:45, 07 окт 15 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Натоварено се очертава редовното заседание на Министерския съвет днес. Дневният ред на министрите се състои от 32 точки. Вицепремиерът по европейските фондове Томислав Дончев ще внесе за одобрение проект на решение за безвъзмездно предоставяне на държавни резерви за нуждите на Министерството на вътрешните работи и Агенцията за бежанците. 

 

В проекта, който ще приема Министерския съвет не става ясно какви точно наличности ще бъдат извадени. Описано е обаче, че министърът на финансите Владислав Горанов трябва да осигури близо 350 000 лв. за агенцията „Държавен резерв и военновременни запаси“ за възстановяване на освободените суровини и материали.

 

Друга важна точка от дневния ред е свързана с предложение на военния министър. Той ще внесе проект на решение за одобряване на изменение на протокола за съвместно обучение на военнослужещи и военни служители между Министерството на отбраната на България и Румъния. 

 

Министрите ще разгледат и предложението за изменение и допълнение за постановление на Министерския съвет относно Националната програма за енергийна ефективност, което ще внесе регионалният министър Лиляна Павлова. Постановлението очертава реда и условията за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по програмата.

 

За да бъдат изразходвани ефективно средствата, Министерството на регионалното развитие предвижда въвеждането на ориентировъчни цени за отделните дейности по санирането на сградите. Те ще бъдат публикувани на интернет страницата на министерството и ще могат да се актуализират на всеки три месеца, при необходимост.

 

Според проекта общините ще трябва да се съобразяват с референтните цени. В противен случай разходите по отделните дейности няма да бъдат признати за финансиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама