Подвижна избирателна секция назначиха в Казанлък

08:17, 07 окт 15 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската избирателна комисия в Казанлък назначи една подвижна избирателна секция №88 на територията на община Казанлък, съобщиха от Комисията.

Тя ще обслужва двете подвижни избирателни кутии за двата избора - за изборите за общински съветници и кметове, както и за националния референдум на 25.10.2015 г. в община Казанлък.

Секцията е образувана след писмо на секретаря на Общината, че са постъпили заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия от 31 избиратели с трайни увреждания на територията на община Казанлък за изборите за общински съветници и кметове и 29 избиратели за национален референдум на 25 октомври 2015 г. От тях 28 са в Казанлък, един в град Шипка и двама в село Ръжена.

От ОИК уточниха, че спорде изискванията на Избирателния кодекс на територията на всяко населено място се назначава най-малко една подвижна секционна избирателна комисия при наличие на не по-малко от 10 избиратели, подали заявления за гласуване. Една секция за гласуване с подвижна избирателна кутия може да обслужва повече от едно населено място на територията на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама