Седем проекта са одобрени за финансиране на Фонд „Култура“ в Сливен

07:58, 07 окт 15 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем проекта получиха одобрение за финансиране в рамките на втората сесия на новоучредения Фонд „Култура“ в Община Сливен. Стойността на отпуснатите средства за тази сесия е 12 898 лв.       

Общо девет са били разгледаните проекти, като два от тях - “Най- ръкоделният град“ и „Камъчета в реката“ са от първата сесия и бяха върнати за дообработване. Едно от предложенията е било отхвърлено.

Фондът беше създаден тази година с идеята да подкрепя организации и индивидуални творци в създаването на продукти в сферата на културата, обвързани тематично със Сливен. Той може да финансира и съфинансира стойностни образци на културата, в различните й форми като музикални произведения, документални филми, литературни произведения, художествени произведения в сферата на изкуствата; изследователски трудове, свързани с културно-историческото наследство на Сливен, творчески продукти на млади сливенски дарования.

 Одобрените седем проекта са:„Магията на Сливенския Балкан”. Пленер живопис -„Ичера” 2015 -  III издание.  Андриан Аврамов, Борислава Захариева, Мартин Маринов, 2 200 лв.  „Най- ръкоделният град” - отпечатване на книга - албум, Димка Русева  Илиева, РИМ-Сливен, 2000 лв. Отпечатване на юбилеен брой „20 години списание за литература и изкуство „Жажда”-Сливен”. Издателска къща „Жажда”-Сливен, 1500 лв. Четвърти международен фестивал на изкуствата „Магията на вятъра” 2015, Държавен куклен театър- Сливен, 3000 лв. Печат на рекламна книжка с творби на художника Добри Добрев - „Старият Сливен”. Гл. ас. д-р Иванка Димитрова Добрева- Драгостинова, 2 198 лв.  „Хубостта на българката - 24 носии от Сливенския край” - фондация „Обществен дарителски фонд Сливен”, Стоян Марков,  1500 лв.„ Камъчета в реката”- книга с разкази Добри Добрев, 500 лв.

Отложен е проектът за „Летопис за с. Желю Войвода- от с. Черкешлий до наши дни”, проф. Неделчо Митърков и екип, а е отхвърлен проект за издаване на художествена книга, тематично свързана със Сливен и част от околностите на града. Работно заглавие на книгата - „Моите три разказвачки”. От общинския фонд „Култура“ съобщават, че авторите на отложените и отхвърлените проекти могат да направят справка в отдел „Култура“- Община Сливен/Десислава Куртова- секретар на УС на Фонда/ и в ст.101 на ОбС Сливен за решението на УС на Фонда и препоръките към проектите.        

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама