Зачестяват случаите на насилие към възрастни хора

07:54, 07 окт 15 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зачестяват случаите на насилие към възрастни хора и конкретно от деца към родители в последните години. Това съобщиха организаторите на работна среща под надслов „Разруши мълчанието!“, която бе проведена в сградата на община Плевен. На събитието присъстваха представители на местната администрация, полицията, социални служби, организации.

По време на срещата стана ясно, че най-големият проблем е мълчанието на подложените на издевателства хора, които крият от близките си и от институциите какво се случва. Експертите са категорични, че външната намеса е сред най-добрите възможни решения в подобна ситуация.

Основната цел на кампанията „Разруши мълчанието!“, е да информира обществото за начините за превенция и защита от домашно насилие. Работата по проекта ще приключи през месец април 2016 г., като ще се проведе пресконференция с представяне на добрите практики за предпазване от домашно насилие и насилие по полов признак. Преди това ще се организират кръгли маси и изложения, предвидени за месец март следващата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама