Подвижни секции ще има във всеки район на Пловдив с поне 10 избиратели с увреждания

16:38, 04 окт 15 / Политика 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подвижни избирателни секции ще бъдат образувани във всеки район на Пловдив, ако в него има поне 10 избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят правото си на глас в изборните помещения. Това обясни секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева пред радио "Фокус" Пловдив.

Тя припомни, че до края на деня хората с увреждания могат да подадат заявления в районната администрация.

Ако в даден район има назначена вече подвижна комисия и хората са пропуснали да заявят желанието си да гласуват, те могат да го направят до 19 октомври - да подадат заявления и да бъдат включени във вече сформираните подвижни секционни комисии, уточни Топчиева.

Избиратели, които имат затруднения с придвижването, могат да гласуват в избрана от тях секция, която се намира на първия етаж, като тя ще бъде обозначена с табела.

Гласуването на учениците и студените ще става по общия ред, тоест с документ за самоличност и само в населеното място, в което те ще бъдат в избирателните списъци, каза още Топчиева. По думите й е напълно възможно избирателните списъци да има пропуснати членове на семейството или неточности в имената на гражданите и адресите. Затова до 17 октомври всеки пловдивчанин, който установи че в избирателните списъци има някаква грешка или неточност, може да поиска отстраняването й със заявление до кмета на общината или на района. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама