Русия обяви, че е ударила 50 обекта на „Ислямска държава”

22:03, 03 окт 15 / Свят 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Руски военни самолети са извършили през последните три дни повече от 60 полета, при които са поразили над 50 обекта от инфраструктурата на терористичната организация "Ислямска държава", съобщи висш руски военен, цитиран от агенция ТАСС.

„За три денонощия успяхме да подкопаем материално-техническата база на терористите и да намалим съществено бойния им потенциал”, заяви генерал-полковник Андрей Картаполов - началник на Главното оперативно управление на Генералния щаб на руските въоръжени сили.

По думите му „разузнаването констатира, че терористите напускат конторираните от тях райони. В редиците им се забелязва паника и дезертьорство. Около 600 наемници са изоставили позициите си и се опитват да се доберат до Европа”.

Картаполов каза още, че Съединените щати са уверили руското министерство на отбраната, че в района на действие на руската бойна авиация "няма никой освен терористи". Руската страна предварително е уведомила САЩ за ударите си, каза още той.

Според „Ройтерс” оглавяваната от Съединените щати международна коалиция е нанесла в петък 27 въздушни удара срещу "Ислямска държава". 17 са били нападенията срещу джихадистката групировка в Ирак, и 10 - в Сирия.

Междувременно от сирийския Център за наблюдение на човешките права обявиха, че най-малко 39 цивилни граждани, сред които деца и жени, са убити при руските въздушни удари от последните четири дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама