„Велоеволюция“ провежда анкета за качеството на велоалеите в София

17:35, 01 окт 15 / Спорт 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гражданската организация „Велоеволюция“ провежда анкета сред велосипедистите в София за качеството на велоалеите в града. 

„Наред с изненадата и коментара че “нещо се прави”, остават и забележките към качеството на изграденото и безопасността“, пишат от „Велоеволюция“. „Много от нас карат всеки ден из града и познават голяма част от съществуващите велоалеи – и новите и старите. Нека заедно да си дадем обективна равносметка какви са постиженията при изграждането на столичната велосипедна мрежа.“ 

На сайта на организацията желаещите могат да оценят вече изградените велоалеи по пет критерия: безопасност, непрекъснатост, комфорт, директност, привлекателност. Според „Велоеволюция“ те са препоръчителни за използване още на етап планиране на велосипедните алеи.  

Всеки софийски велосипедист може да избере някоя велосипедна алея, да я оцени използвайки 5-те критерия, да посочи нейните предимства и недостатъци, както и опасните места които трябва да се подобрят. Можете да попълните анкетата с оценка за повече от една велоалея, както и да видите общите резултати. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама