Представят нови възможности по програмата "Наука и образование за интелигентен растеж"

16:53, 01 окт 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 2-ри октомври 2015 г. (петък) от 10:00 ч. в Велико Търново, зала „Преслав“ на Интерхотел Велико Търново ще се проведе информационно събитие за представяне на новите възможности за финансиране по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР), информираха от Областния информационен център.

Информационната среща се организира от Министерство на образованието и науката (МОН). Експерти от Управляващия орган на оперативната програма ще представят насоките за кандидатстване по две процедури за подбор на проекти - „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и търсещи или получили международна закрила“ и „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“.

Допустими бенефициенти по тези две процедури са общини, детски градини, общински училища с подготвителни групи, училища, съгласно Закона за народната просвета; юридически лица с нестопанска цел за общественополезна дейност.

По първата процедура единият от сроковете за кандидатстване е до 30.11.2015 г., а вторият срок - до 29.04.2016 г.

Размерът на отпусканата безвъзмездната финансова помощ варира от 100 хил. лв. до 1 млн. лв. Крайният срок за представяне на проектни предложения за втората процедура изтича на 30.11.2015 г. По нея може да се кандидатства за сумата 50 хил. лв. до 500 хил. лв.

И по двете процедури от ОП НОИР проектните предложения следва да бъдат подадени само по електронен път с Квалифициран електронен подпис (КЕП) като се използва Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) - https://eumis2020.government.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама