Национален център по животновъдство откриха в Тракийския университет

16:08, 01 окт 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият по рода си Национален център за професионално развитие и компетентност в сферата на животновъдството отвори врати днес в сградата на Тракийския университет – Стара Загора. Проектът е на стойност 782 500 лева и се реализира с финансовата подкрепа на Фондация ,,Америка за България’’, съобщиха от Фондацията. 

Центърът за професионално развитие и компетентност  ще бъде автономна структура към Тракийския университет, която ще генерира приходи и ще има възможност да се развива и работи независимо в дългосрочен план. Структурата му ще включва звена за консултантски услуги, практически обучения и повишаване на квалификацията, кариерно развитие, аграрни политики, икономически анализи и проучвания.

По време на тържественото откриване  ректорът на Тракийския университет проф. дсн Иван Станков присъди званието „доктор хонорис кауза“  на председателя на борда на директорите на Фондация ,, Америка за България’’ д-р Лин Дафт. „Д-р Дафт има огромен принос  за свързването на науката с бизнеса на земеделието. Той е човек, който вече почти 20 години помага на българските фермери да повишат производителността и конкурентоспособността си. Благодарение на  Фондация „Америка за България“ нашите студенти и професионалисти  вече ще могат на едно място да се обучават, да обменят идеи и да работят по проекти с най-добрите български и чужди специалисти в сферата на животновъдството,“ заяви проф. Станков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама