ПЕС не иска СИРИЗА в редиците си

15:44, 01 окт 15 / Свят 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партията на европейските социалисти (ПЕС) отказа да приеме СИРИЗА в своите редици. Това съобщи председателят на парламентарната група на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела, пише GRReporter.info.

„Никога не сме предлагали  място на Алексис Ципрас в семейството на Европейските социалдемократи”, заяви той и отбелязва, че на 23 септември се е срещнал с гръцкия премиер и лидер на радикалната левица СИРИЗА. На нея е заявил, че Гърция няма да може да оцелее само чрез бюджетните съкращения, които се предвиждат в третия меморандум за финансова подкрепа. 

В писмото си Джани Питела посочва още, че е казал съвсем ясно на Алексис Ципрас, че е категорично против коалицията между СИРИЗА и Независимите гърци (АНЕЛ).

„Това е стратегическа грешка на премиера, която ще повлияе негативно на реформите в Гърция”, пише Питела, цитиран от GRReporter.info.

В края на писмото той допълва, че всяко решение за стратегически сътрудничества с партии в Гърция ще бъде обсъдено първо с представителите на ПАСОК и Потами, които са официални членове на Европейските социалдемократи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама