Русия с нова въздушна атака на Сирия

14:26, 01 окт 15 / Свят 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Втори ден Русия нанася въздушни удари срещу обекти на "Ислямска държава", съобщава Би Би Си. Според агенцията тази нощ са бомбардирани 4 обекта на терористите, разположени в северозападната част на Сирия, включително в земеделски райони около северозападния град Джиср аш Шугур, който е под контрола на бунтовническа коалиция с участието на Фронта Ан Нусра, свързан с Ал КаjЙа.

Агенцията се позовава на източници от ливанската телевизия Ал Маядин и съобщава, че също така въздушни атаки е имало в провинции Хомс и Хама.

Същевременно продължава спорът за това какви са били действителните цели на ударите в сряда – първия ден от руската въздушна операция в Сирия.

Москва обяви, че атакува позиции на "Ислямска държава", но западни медии и представители на умерената сирийска опозиция твърдят, че  руските сили бомбардират цивилни и позиции на опозицията на сирийския президент Башар Асад.

В сряда руските военновъздушни сили нанесоха първите си удари върху силите на „Ислямска държава“ в Сирия, близо до град Хомс и поразиха поразиха осем цели. Москва обяви, че всички атаки са били само по позиции на "Ислямска държава". Това обаче веднага бе поставено под съмнение от американски представители и сирийски бунтовнически лидери, според които по-голямата част от мишените на руските бомбардировки са били противниците на президента Башар Асад. 

Според източници от сирийското военно министерство влизането на руската авиация на бойното поле е голяма крачка напред в битката срещу джихадистите. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама