Нови две магистърски програми обяви ПУ "Паисий Хилендарски"

14:26, 01 окт 15 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нови две магистърски програми стартира Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" през новата академична 2015/2016 г., обявиха от учебното заведение.

Едната е "Управление на иновациите и изследователската дейност" във Философско-историческия факултет. Тя приема първите си студенти още през 2006 г., но в момента е обновена, съобщи ръководителят й доц. д-р Иван Чалъков.

Целта й е да дава знания за икономическите и социално-правните аспекти на изследователския процес в съвременните естествени и технически науки като основа на модерната икономика. В програмата са включени курсове на преподаватели от чужбина и гост-лектори в областта на иновациите, предприемачеството и социалните изследвания на науката и технологиите. Продължителността на обучението обхваща два семестъра и трети, предназначен за учебна практика и разработка на магистърска дисертация.

Втората магистърска програма "Управление на иновациите в биоиндустриите" стартира пилотно в Биологическия факултет. Тя също е в редовна форма на обучение с продължителност два семестъра. Неин ръководител е проф. д-р Илия Илиев. Студентите ще придобият знания и умения, ориентирани към иновативните биоиндустрии, които насърчават тяхната индивидуална креативност, заяви проф. Илиев.

Програмите ще отговорят на потребностите от специалисти по иновации в Пловдив и региона, който в последните години бележи ръст в икономическо развитие и се превръща в индустриална столица на България. За тях могат да кандидатстват завършили магистърска или бакалавърска степен по широк спектър дисциплини - социология, икономика, обществени науки, инженерни специалности и др.

Записването в магистърските програми е от 1 до 25 октомври, като ще бъдат отпуснати места по държавна поръчка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама