Социална трапезария ще храни 58 крайно бедни в Пловдив

13:53, 01 окт 15 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Супа, основно ястие, хляб и десерт ще получават 58 крайно бедни пловдивчани до края на годината в социалната трапезария на БЧК, отворила врати днес.

"За услугата социалното министерство плаща по 2 лева на човек, но за пръв път тя се дофинансира от дългогодишен партньор на БЧК в Града под тепетата – КЦМ", съобщи директорът на пловдивските червенокръстци Таня Георгиева.

По думите й благодарение на дарението е постигнато по-голямо качество на услугата, съобразена с възрастта и потребностите на нуждаещите се.

"За поредна година установихме, че нивото на бедност е високо. Получихме повече от 100 молби за общо 58 места. Много е трудно да кажем кой е по-гладен", сподели Георгиева и подчерта, че потребителите на социалната услуга са определени по ясни критерии – хора с до 200 лева доходи, възрастни, самотни, хронично болни, бездомни, както и семейства с деца.

"Призовавам други партньори и дарители да помогнат, за да разширим трапезарията, да я допълним, защото министерството отпуска по 2 лева на човек, а представете си какво е предизвикателството да нахраниш човек с първо, второ и трето за два лева", заяви Георгиева и се обърна към пловдивчани с думите: "Съвсем простичко е, ако всеки отдели по два лева, то ще нахрани един човек."

Трапезарията се намира в Многофункционалния социален център към БЧК на ул. "Изток" 48, ще работи всеки делничен ден от 12 часа през следващите три месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама