Година и три месеца затвор за мъж, отвлякъл бившата си любовница

13:53, 01 окт 15 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Присъда от една година и три месеца лишаване от свобода при първоначален сторг режим получи днес Рангел Колев от Окръжния съд в Пловдив.

Колев бе признат за виновен в това, че на 13 януари тоза година в землището на Пловдив е отвлякъл Цветанка Гаджева, като деянието е извършено повторно - деецът е извършил престъплението, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление.

Освен че отвлякъл жената, осъденият изтеглил и 400 лв. от банковата й карта.

Рангел и Цветанка поддържали интимни отношения в продължение на години. Жената многократно настоявала любовникът й да се разведе, за да се оженят. Понеже той отказвал да се раздели със съпругата си, често се карали и в крайна сметка Цветанка решила да се разделят.

В края на 2014 г. Гаджева се завърнала от Кипър, за да види родителите си. На 13 януари 2015 г. тя и Колев се срещнали в с. Рогош, в близост до дома на жената, и се качили в неговия автомобил. Цветанка казала на Рангел, че връзката им е изчерпана и няма смисъл да продължава. Мъжът се вбесил и й ударил шамар през лицето. След това завързал ръцете и краката й и я накарал да седне в багажното отделение на буса. Подкарал към Пловдив, където от чантата на Гаджева взел банковата й карта и изтеглил 400 лв. от банкомат на паркинга на "Метро".

Междувременно жената се мъчела да се освободи и успяла да се развърже и започнала да вика за помощ. След като видял това, Колев отново вкарал жената насила в автомобила си. Свидетелка обаче заснела Колев и регистрационния номер на буса му, а Гаджева успяла да извика името му, както и че живее в Рогош.

В крайна сметка Рангел откарал жертвата си в Рогош и я освободил, след като му обещала, че няма да съобщава за инцидента в полицията и няма да се оплаква.

Свидетелите обаче сигнализирали полицията срещу Колев били предприети издирвателни действия. След като се укривал в нощта на 13 срещу 14 януари, той се предал сам на органите на реда.

Между подсъдимия и Окръжна прокуратура бе сключено споразумение, което бе одобрено от съда. Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама