Преасфалтират улица "Тича" в пловдивския район "Северен"

13:28, 01 окт 15 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преасфалтирането на поредната вътрешноквартална улица започна днес в пловдивския район "Северен". Временно изпълняващата длъжността кмет Лариса Кътова направи символичната първа копка на ремонтните дейности, които трябва да приключат за 10 дни.

От Община Пловдив са отпуснати допълнително 200 000 лв. за район "Северен", от които 11 000 лв. са заделени за ремонта на улицата с площ 450 кв. м, уточни Кътова. "Всичко ще е готово до другата седмица", увери тя.

Освен че ще има нова настилка, "Тича" е и с подменено улично осветление на стойност 6000 лв. За да не се заглушава светлината от новите осветителни тела, се подкастрят короните на дърветата.

Паркингът в междублоковото пространство също ще бъде обновен. Той вече е засипан с фрезован асфалт и е валиран. Предстои полагането и на битумно покритие.

Повече от 10 години не са пипани настилките, коментираха хора от близките жилищни блокове. За тях ул. "Тича" е много важна, тъй като представлява излаз към пешеходния подлез на бул. "България" и автобусната спирка.

Предстоят ремонти и на ул. "Бързия" и ул."Ладога", както и обновяване на участъци от ул. "Победа" и бул. "Цар Борис III Обединител" 19-25, съобщиха още от районната администрация в"Северен".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама