Местан обясни на Каракачанов разликата между „мултикултурализъм“ и „мултикултуризъм“

13:21, 01 окт 15 / Политика 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Движението за права и свободи излезе с официална декларация, от която става ясно, че лидерът на партията Лютви Местан отказва да участва в дебат със съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Лидерът на ВМРО призова колегата си да седнат на една маса и да спорят по факти от българската история.

„Бихме участвали в дебата с него, ако той успее да се ограмоти за правоговора и правописа на думата „мултикултурализъм“, която, пак според него, е „мултикултуризъм“. Мултикултурализъм е термин, който се отнася до приемането на различни културни групи, явления и характеристики в рамките на общността и нейната демография в рамките на определен регион, докато „мултикултуризъм“ е авторство на самия Каракачанов, което е „произведено“ от явно по-достъпното му име на вид спорт, който е свързан с демонстрация на мускули, а не на интелект“, пише в декларацията на ДПС.

От Движението съветват още Каракачанов да усвои първо правописа и правоговора и чак тогава да иска дебат по българска история.

„Дотогава достоен негов събеседник може да е друг негов колега от ПФ – Димитър Байрактаров, в чийто език се срещат изрази като „дефицит на липса на недостиг“, се казва още в позицията на ДПС.

Според партията двамата още не са усвоили „фундамента на основите на темелите на правописа и правоговора на съвременния български книжовен език“.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама