Славчо Славчев: Гражданите искат промяна на модела

12:53, 01 окт 15 / Политика 25 569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В препълнена зала възрастните хора от пенсионерски клуб „Стефан Караджа” посрещнаха независимия кандидат за кмет на Търговище Славчо Славчев. Близо 60 души бяха дошли в дъждовния следобед за срещата с кандидата и дискутираха актуални за тях проблеми.

Някои от пенсионерите споделиха, че града няма добър стопанин и това е крайно време да се промени. Други подкрепиха твърдението като наблегнаха на лошата инфраструктура и разбитите тротоари на доста места. „Аз и да искам да направя нещо пред дома си идва някои разбива плочките и то става непоносимо. Как да изпълня гражданския си дълг и да поддържам чистотата при това положение? Когато общината започне да върши своята работа и ние ще вършим нашата” – каза гражданка.

Друга тревога, която споделиха хората от пенсионерския клуб е, че няма дом за стари хора. Те казаха, че дневния център е нещо добро, но региона има нужда от дом, където да се полага 24 часова грижа. „90 процента от пенсионерите сме самотни. Почти нямаме близки около нас” – споделиха те.

Славчо Славчев отговори, че в програмата му е записана идеята да се създаде фондация „Спокойни старини”. Тя ще се занимава с изграждане и поддръжка на дом за стари хора.

Друго желание на възрастните, което присъства в програмата на Славчев е денонощна аптека. Хората от клуба споделиха тревогата си от това, че когато се наложи в късните часове няма от къде да си купят лекарства. Кандидатът за кмет сподели и тази си идея с тях като обясни, че ако Общината работи с някоя от частните аптеки едно нощно гише няма да струва скъпо и може да се реализира.

В дискусията пенсионерите споделиха още много идеи и мнения. Те изразиха и негодувание от това, че за четири години нито един общински съветник не е отишъл да се срещне с тях. „За какво ги избираме? Те заплати вземат и гласуват разпродаването на града” – каза гражданин. Той допълни, че през годините града е намалял двойно като население, а администрацията се е увеличила, което според него е лишено от логика.

Друг попита Славчев дали има качества да управлява сам. На това кандидатът за кмет отговори: „Аз няма да управлявам сам. Ще имам екип, който ще включва и всички вас”.

След срещата Славчо Славчев каза, че е възхитен от активността и интереса на хората и идеите им. „При успех на изборите ще продължа да се срещам с тях, защото ме вдъхновяват” – сподели той. Като цяло усещането му е, че гражданите искат промяна на модела, с който се управлява общината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама