БСП и "Атака" останаха сами в искането за оставка на Ненчев (обновена)

12:32, 01 окт 15 / Политика 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само БСП и "Атака" настояват за оставка на министъра на отбраната Николай Ненчев, показа сондаж сред мненията на парламентарните групи в Народното събрание. Очаквано, Реформаторският блок заяви, че стои плътно зад своя министър. 

Според Борис Станимиров, депутат от Блока, истинската причина за исканата оставка е, че договорът за ремонта на самолетите ни в Полша върви към успех. "БСП и "Атака" лобират за руските интереси и самолетите да бъдат ремонтирани там", смята той. По отношение на факта, че Полша няма лиценз да ремонтира двигателите на изтребителите ни, Станимиров заяви, че това било правен казус, на който щяло да се намери решение.

ДПС също няма да искат оставката на Ненчев. "В момента България има нужда от стабилност, особено в отбранителния сектор", смята членът на Комисията по отбрана Янко Янков.

И според лидера на ВМРО Красимир Каракачанов исканата оставка на военния министър Николай Ненчев е с предизборна цел.

Председателят на Комисията по отбрана ген. Михо Михов (АБВ) заяви, че не иска оставката на военния министър.

„Не се изживявам като политик, нито имам амбиции да заменят този или онзи. Моята тематика в Комисията по отбрана е законова, а не за оставки. Тя не е политика на противоборство в залата, обиди и лош етикет. Моята политика е за стабилна армия с градивни закони, стабилен бюджет и това, което вчера е направило правителството като програма“, обоснова се депутатът.

По думите на заместник-председателя на комисията Валентин Радев ГЕРБ застава зад всеки един министър от правителството.

„В това време – нека се огледаме, когато толкова неща се случват около нас, ние сме като остров на стабилността“, отбеляза депутатът от ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама