Собственикът на „Марица Изток 1“ отрича да е нарушавал българските и европейските закони

10:14, 01 окт 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Собственикът на ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” („Марица Изток 1“) - американската компания AES, отрича да е нарушавала законодателството на България и ЕС и стриктно спазва международното антиокрупционно законодателство. 

Това се казва в съобщение до медиите на компанията, по повод вчерашния сигнал за нарушения в енергийния сектор, внесен в прокуратурата от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). 

„В дейността си ЕЙ И ЕС България стриктно спазва всички законови изисквания на българската държава и Европейския съюз, както и международното антикорупционно законодателство, включително и Закона срещу корупционните практики в чужбина на САЩ”, заяви изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС България Оливие Маркет. Той припомни, че  припомни, че договорите между ЕЙ И ЕС и българската държава са публично достъпни. „Това е в синхрон с усилията на нашата корпорация да бъде лоялен и предсказуем партньор на обществото, на което служим.“ 

Представителят на компанията увери, че  ЕЙ И ЕС България ще продължи да спазва правилата и ще предостави цялата необходима информация, в случай, че Прокуратурата започне проверка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама