Разясняват възможностите на програма "Трансгранично сътрудничество" в Благоевград

08:01, 01 окт 15 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международна конференция "Трансгранично сътрудничество България и Гърция, време за действие" ще се проведе днес в Благоевград. Тя ще бъде открита от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.

По време на мероприятието тя ще представи програмата "ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020" и възможностите, които предлага за развитието на региона.

Програмата предлага финансиране на проекти в подкрепа на икономиката, бизнеса , както и такива за подобряване на здравната, транспортната и социалната инфраструктура. В програмата могат да участват и областите Смолян, Хасково и Кърджали.

На срещата ще присъстват Елица Николова, секретар по икономика, развитие на регионите и инфраструктура на Президента на Република България, гръцкият евродепутат Мария Спираки, кметът на Синтики Фотис Домутчидис, зам.-кметът на община Благоевград Зорница Кралева, представители на туристическия бранш в региона, общински съветници и предприемачи от България и Гърция. Тя е насочена към представители на бизнеса, местната и централната власт на двете държави и и неправителствени организации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама