Майки от Бургас даряват надежда на 6-годишния Павел Гуцало

07:41, 01 окт 15 25 729 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаски майки с големи сърца организират благотворителен базар в помощ на 6-годишния Павел Гуцало от Варна. Детето страда от рядка форма на тумор в гръбначния мозък. Историята на семейството трогна цяла България и за броени дни различни кампании в цялата страна успяха да съберат над 250 000 лева за лечението му. С тези пари малкият Павел и неговите родители заминаха за израелската клиника „Шнайдер“ в Тел Авив, където вчера бе извършена първата операция на детето.

Набирането на средства за последващото лечение на шестгодишното момче обаче продължава. Затова група бургаски майки ще направят поредния благороден жест в подкрепа на Павел Гуцало, чиято единствена мечта е да оздравее. Инициативата ще се проведе на 3 и 4 октомври (събота и неделя) от 10:00 до 18:00 часа на площад „Тройката“ в Бургас, съобщи за Topnovini.bg Ралица Кънева, която с радост се включва в каузата.

Предварителните дарения за базара се събират в два пункта. Всеки, който иска да помогне на Павел, може да го направи на следните адреси: к-с “Славейков“, бл. 147 до детски център „Лудотека“, както и на бул. "Янко Комитов" 20 в „Пчеларска къща Lega“.

Бургазлии могат да дарят дрехи, обувки, играчки, сувенири, бижута и всякакви други артикули. Организаторите призовават на дрехите и обувките да се слагат бележки с размери, за да бъде улеснено тяхното продаване.

Стоките ще бъдат разделени на групи от 2 до 20 лв. Ако реалната стойност на дадена вещ е много над тези суми, то тя ще бъде с отделен етикет. Всички неща, които не се изкупят, ще бъдат дарени на Дом „Майка и дете“, Центъра за обществена подкрепа към Община Бургас или предоставени за друга кауза, уточняват бургаските мами.

За всички, които искат и могат да помогнат със средства на Павчо и неговото семейство:

Мирослав Петров Гуцало/Miroslav Petrov Gutsalo

Сметка в лева: BG61UBBS80022038685020

Сметка в евро: BG52UBBS80021434746110

Банка ОББ / United Bulgarian Bank

BIC: UBBSBGSF

Рaypal: [email protected]

Телефон за връзка: 0889 525595 - Мирослав Гуцало

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама