Петокласници от ОУ „Петър Берон“ се включиха в Детска полицейска академия

07:38, 01 окт 15 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
25 петокласници от Основно училище „Петър Берон“ в Плевен участваха в учредяването на детска полицейска академия, положиха клетва и получиха знак на доброволец, съобщиха от пресцентъра на МВР в града.

На тържеството присъстваха началникът на полицията в Плевен старши комисар Венцислав Катинов, началникът на Второ Районно управление главен инспектор Денислав Маринов, началникът на Инспектората по образование Албена Тотева, директорът на училището Ваня Дражева.

Чрез Детската академия, младите плевенчани ще получат знания и умения за опазване на своя живот и този на своите приятели, справяне с трудни ситуации у дома, на училище на улицата, в планината. Ще разберат какви са правата и отговорностите им пред обществото, как да работят в екип, ще развият уважение и толерантност към чуждото мнение.

По време на събитието бяха представени и екипите, които ще обучават децата: от страна на полицията – началник сектор „Охранителна полиция“ Атанас Илиев, младши полицейски инспектор Владимир Стоянов и инспектор детска педагогическа стая Даниела Иванова, от страна на училището – ръководител Виолета Василева – помощник директор и председател на училищната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, класните ръководители на V-ти клас – Детелинка Милчева и Стела Евстатиева, Теменужка Решовска – възпитател на V клас и Константин Згуровски – преподавател по физическо възпитание и спорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама