Само 5 свободни места за Медицинския колеж в Шумен

13:39, 29 авг 15 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключи записването след първото класиране във филиала на Медицинския университет в Шумен и остават само 5 незаети места, съобщи директорката на учебното заведение проф. Соня Тончева. Тя оцени кампанията за прием като много добра и припомни, че 69 кандидат-студенти се явиха на изпит.

В специалността „Медицинска сестра” са се записали 18 души, има приета студентка с максималния бал - 24. Това е Неше Мустафа, която е изкарала пълна шестица на приемния изпит и има отлични оценки по биология и български език в дипломата си за средно образование. Последната приета студентка в тази специалност е влязла с бал 19.53. Остават само 2 незаети места.

Във втората специалност на колежа – „Акушерка” с най-висок бал -22.72 е записана първокурсничката Десислава Зафирова. В тази класация най-ниският бал е 18.00, свободните места са 3.

Второто класиране излезе в петък, а приетите по него студенти могат да се записват до понеделник.

Откриването на учебната година ще бъде на 14 септември от 16 часа в сградата на филиала в бившата белодробна болница. 

В момента ръководството на новото учебно заведение се подготвя за старта на занятията. Ремонтите на залите са приключили, решават се организационни въпроси. „Искаме да направим още няколко неща – студентски клуб и фитнес зала, където първокурсниците да отмарят след напрегнатата учебна програма, чакаме дарители”, допълни проф. Тончева. Първокурсниците ще могат да ползват и общежития на СП „Студентски общежития и столове” в Шумен, осем от новоприетите студенти вече са заявили желанието си да бъдат настанени там. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама