Георги Гергов е кандидатът на БСП за кмет на Пловдив (обновена в 14.25 ч.)

13:35, 29 авг 15 / Политика 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов е кандидатът на БСП за кмет на Пловдив. Това стана ясно след гласуване на Градската конференция на партиятае в Града под тепетата днес.

Делегатите застанаха зад своя лидер в явен вот. 143 гласа получи председателят на БСП в Пловдив и областта. За другия кандидат - доц. Кирчо Атанасов, гласуваха 32-ма делегати на форума. Останалите трима номинирани се оттеглиха преди провеждането на вота.

"Аз съм от хората, които изповядват максимата "Трудното днес, невъзможното утре", заяви Гергов и декларира категорично своята цел: "Да бие!", а залата го аплодира. Той подчерта, че влиза в предизборната надпревара със собственото си лице, без да щади сили и с увереност, че това ще донесе позитиви за БСП.

"Не съм страхливец и не съм за отстрел", заяви Гергов и допълни: "Тепърва ще видите!".

Припомняме, че Георги Гергов беше с най-много номинации. Той бе издигнат за кандидат-кмет на Пловдив от 64 организации. След него беше директорът на Английската гимназия и председател на групата съветници Николай Радев с 42 номинации. Бившият заместник-министър на образованието Кирчо Атанасов бе предложен от седем партийни организации. С по една номинация бяха екс зам.- управителят на ВиК инж. Петър Бояджиев и настоящият общински съветник Минка Сърнешка.

60 пък са кандидатите за включване в листата на БСП, които делегатите на Конференцията ще подредят на таен вот по утвърден от Градския съвет модел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама