По 1259 случая на деца в риск работят социалните в Стара Загора

12:56, 29 авг 15 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В отдел „Закрила на детето” се работи по  1259 случая на деца в риск, съобщи Петя Чакърова, шеф на дирекция „Социално подпомагане” в Стара Загора.

Общо 500 сигнала за деца в риск са постъпили от началото на годината. Само за месец юли те са 77.

Десет са сигналите за малолетни или непълнолетни бременни или родили деца, осем пък децата, родени от такива майки. Седем сигнала има за съжителство между непълнолетни.  За дете, останало без родителска грижа са подадени 9 сигнала, а за упражнено насилие над дете - 7 сигнала. Петнадесет са информациите за неглижиране на дете, три пък са за риск от синдром от родителско отчуждение.

За две деца са подадени сигнали за риск от отпадане от училище, а още 7 са за нарушен контакт на детето с отсъстващия родител. Четири са сигналите за деца, настанени в специализирани институции и услуги резидентен тип.

 По 33 сигнала има открити случаи  с предприета мярка за закрила на децата.

През юли 2015 г. са издадени 12 заповеди за предприемане или прекратяване на мярка за закрила за дете. Две деца са настанени в институция, а едно пренастанено. В приемно семейство е отишло едно дете, а още едно е осиновено Едно дете е починало, друго е изведено от институция и настанено в семейство на близки и роднини. Четири деца пък са върнати в биологичното им семейство .

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама