Камен Димитров е новият носител на наградата „Александър Фол”

08:43, 29 авг 15 / Култура 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доц. д-р Камен Димитров е новият носител на наградата „Александър Фол” Тя му се присъжда за заслуги в областта на тракийския бит и култура. Доц. Димитров е учен и изследовател в Институт по Балканистика и Център по тракология при Българската академия на науките.  Дълги години той  изследва  нумизматичния материал от проучванията на тракийския град Севтополис.  Многобройните му участия в национални и международни конференции, както и научните му трудове помагат за популяризиране на тракийската култура.  Статуетката „Орфей“ му бе връчена лично от кмета на Казанлък Галина Стоянова. Наградата на името на професор Фол е учредена преди 10 години с решение на Общински съвет в Казанлък, а пръв нейн носител през 2006 г. е покойният археолог д-р Георги Китов.

Пищно огнено шоу озари Града на розите във вечерта на официалното откриване на Десетите юбилейни празници в Долината на тракийските царе. Кметът Галина Стоянова приветства множеството казанлъчани и гости на града, дошли на централния площад за зрелищното шоу.

Ансамбъл „Чинари“ внесе огромен емоционален заряд сред публиката, представяйки фрагменти от спектакъла „Траките“. Софийският клуб „Дивинитас“ пък показа атрактивно огнено шоу.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама