Започнаха проверки на физическите земеделски блокове в община Лозница

07:12, 29 авг 15 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започнаха проверки на място на физическите блокове за кампания 2015 година на територията на община Лозница, съобщават от общинската управа. Целта е да бъдат обновени данните на Системата за идентификация на земеделските парцели (СИЗП), въз основа на които ще се подготви и новият софтуер на регистрите.

Теренните проверки стартираха на 27 август и ще продължат до 6 септември. Обект на проверките ще бъдат 78 физически блокове, попадащи на териториите на селата Бели Лом, Гороцвет, Ловско, Манастирци, Сейдол, Синя вода, Трапище и Чудомир.

В резултат на данните от тях, както и на предстоящото ново самолетно заснемане, ще бъде определен обхватът на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане“ за кампания 2015 г.

Списъкът на физическите блокове и графикът за извършване на проверките  са публикувани на интернет страниците на Областната дирекция „Земеделие” в Разград и община Лозница.

Основната цел на проверките е да установи дали заявените за директно подпомагане площи в блоковете отговарят на условията за това. Ще бъде направена проверка и за определяне и актуализиране на границите на физическите блокове, както и за начина на трайно ползване на стопанствата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама