Опозиционна медия в САЩ атакува Ирина Бокова за ООН

15:44, 27 авг 15 25 578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дни, след като „Ню Йорк Таймс“, обяви, че шефът на ЮНЕСКО Ирина Бокова е след обсъжданите да оглави ООН, опоциционно издание в САЩ„Ню Америкън“ публикува инфорамция за „комунистическото“ й минало. Статията е озаглавена "Българският комунист и шеф на ЮНЕСКО Ирина Бокова може да оглави ООН".

Като уточнява, че номинацията на Бокова е приемлива за Белия дом, Кремъл и други ключови играчи, изданието посочва: "Първото нещо, което трябва да знаете за Ирина Бокова е, че тя е оперативен служител на Българската комунистическа партия с дълбоки връзки с режим, извършвал масови убийства, и в миналото заробил родината ѝ. В действителност, шефът на ЮНЕСКО е от типа хора, известни като "бебета с червени памперси" - дете на семейство заклети комунисти."

"Ню Америкън" критикува администрацията на президента Барак Обама, заради това, че я смята за фаворит. Авторът Алекс Нюман казва, че тя изглежда приемлива и за Вашингтон, и за Москва да застане начело на световна организация, която мнозина са описвали като "клуб на диктаторите". Той припомня, че тя е била в Москва за парада на 9 май и че номинирането ѝ от София е било посрещнато с протести от репресираните от комунизма в България.

"Баща ѝ, освен че е бил комунистически политик и член на Политбюро на жестокия режим, управлявал "Народна република България", е бил още и главен редактор на официалния пропаганден орган на компартията в."Работническо дело".

ЮНЕСКО пък се определя като „развъдник на комунисти, престъпници, диктатори, ислямисти, масови убийци и антиамерикански радикали".

В заключение авторът призовава ООН и Бокова да бъдат изобличени и спрени "в името на свободата, просперитета, и разума", както и на американците и жертвите на комунизма по света.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама