Часове след като го пуснаха: Пак задържаха любимия автокрадец на Борисов

15:30, 27 авг 15 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Часове, след като Софийският градски съд (СГС) пусна от ареста Ярослав Димитров, който стана публично известен покрай това, че влезе в дневния ред на Министерски съвет, Софйската районна прокуратура (СРП) отново го е задържала. Причината този път е съучастничество в кражба и укриване на два мотоциклета. Това е станало на 27 и 28 май 2014 г.

"При разкриване на престъплението Димитров е бил задържан по друго дело и затова не му е взета мярка за неотклонение. Наблюдаващият прокурор е наложил на Димитров забрана за напускане на страната", обясняват от държавното обвинение.

На 29 август 2015 г. СРП ще внесе искане в Районен съд – София за постоянното задържане под стража на Ярослав Димитров и по настоящето наказателно производство.

Преди седмица на заседание на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов се възмути, че обвиняемият Димитров е откраднал два автомобила, докато е под домашен арест. Тогава той е обвиняем и по други три висящи досъдебни производства, като е получил и една условна присъда от две години за източване на кредитна карта. 

На 14 август мъжът бе заснет, докато краде два автомобила в подземен паркинг. До момента от МВР са извършили две експертизи на видеото от охранителните камери в близост до местопрестъплението. И двете посочват, че качеството на записа не позволява със сигурност да се твърди, че на кадрите е Ярослав Димитров. Извършителят на престъплението приличал на Димитров, но дали е той или друг със сходни на неговите черти, не е ясно.

Според експертизите местопрестъплението е било много отдалечено от охранителните камери и не е достатъчно добре осветено. Извършителят е скрит от шапка и автомобилна врата, което допълнително затруднява категорично заключение за вината на Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама