СДС-Варна подкрепя и издига 9 кандидати за кметове в областта

14:42, 27 авг 15 / Политика 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
СДС-Варна ще издигне и подкрепи кандидат-кметове в 9 от общо 12-те общини в областта. Това съобщи на пресконференция днес председателят на партията д-р Янко Станев.

Сините застават зад кандидатите на ПП ГЕРБ съответно за Аврен – Емануил Манолов, Аксаково – Атанас Стоилов, Вълчи дол – Тошко Янев и Девня – Свилен Шитов. В Белослав, Долни чифлик и Ветрино сините подкрепят кандидатите на Реформаторския блок, съответно Галина Тодорова, Стефчо Стоянов и Милен Георгиев. В Бяла кандидатът за кмет ще бъде председателят на местната структура на СДС Димитър Петров, а в Провадия партията застава зад независимия кандидат Ивайло Илиев. За общините Суворово и Дългопол предстои да бъде взето решение. Във Варна, както е известно, СДС подкрепя Иван Портних за втори кметски мандат.

Синята партия ще влезе в изборната надпревара с обща листа с БЗНС за общински съветници, каза още Янко Станев. Той обоснова решението с това, че досегашната дейност в Общинския съвет СДС се е наложил като гарант за стабилност в местното самоуправление.

"Имаме реални постижения в областта на социалното дело, здравната политика и младежките дейности. Основополагащ принцип за нас досега и занапред е икономическата стабилност и просперитет на Варна. Основният приоритет на СДС-Варна ще бъде икономическото възраждане на града", декларира Станев.

В отговор на журналистически въпрос за процесите в Реформаторския блок (РБ) СДС-Варна приема съгласието с общоприетото мнение, че проблемите трябва да се решават след местните избори. По думите му във Варна сините са удовлетворени от подкрепата на националното ръководство на СДС в лицето на лидера на партията Божидар Лукарски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама