"Овча купел" вече има фитнес площадка (снимки)

13:12, 27 авг 15 / Спорт 25 716 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първата фитнес площадка на територията на район „Овча купел“ и 24-та в София беше открита днес в градинката зад блок 510, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Тя е предназначена за лица над 12-годишна възраст. Стойността на изграждането й е 20 хил. лева. Съоръженията натоварват всички мускулни групи по тялото. Кметът на район „Овча купел“ Христина Семерджиева отправи апел към жителите на квартала да успеят да я съхранят освен да й се наслаждават и да я използват за спорт.

Предстои откриването на новата детска градина в старата част на „Овча купел“, която ще бъде седма за района. Тя е предназначена за 6 градински и 2 яслени групи. В нея ще има плувен басейн и фитнес салон. Преди началото на учебната година общината е санирала тук и две училища – в кварталите „Горна Баня“ и „Овча купел“.

Всички спортни прояви на територията на София до 2018 г. са под мотото „Европейска столица на спорта“. Чрез тази инициатива Столичната община успява да направи все повече спортни съоръжения и площадки, каза общинският съветник и секретар на организационния комитет на „София – европейска столица на спорта 2018 г.“ Анатоли Илиев.

Той сподели, че до края на годината ще бъдат открити още 2 фитнес площадки в София и допълни, че с реконструкцията на бул. „Витоша“ се оформят и велоалеите, които до 2017 г. трябва да свържат целия град.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама