Прокуратурата иска най-тежката мярка за водача, убил двама души на пътя Пловдив-Свиленград

13:11, 27 авг 15 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура - Пловдив, внесе искане за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" по отношение на 35-годишния Янко Борисов от Ново село. Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на две лица в резултат на нарушаване на правилата за движение – престъпление по чл. 343 ал.3 предложение 5 и 6 буква Б предложение 1 връзка ал. 1 буква В, връзка чл. 343 ал. 1 от Наказателния кодекс. Тежкият инцидент стана на 22 август, събота, около 19 часа на пътя Пловдив-Свиленград, в района на комплекс "Кемера".

Янко Борисов шофирал собствения си лек автомобил БМВ с транзитни номера, регистриран на 3 юли. Той обаче е бил неправоспособен водач. При неправилно изпреварване лекият автомобил БМВ се ударил в движещ се пред него лек автомобил "Фолксваген Голф", в резултат на което "Фолксваген"-ът се преобърнал, преминава в насрещното платно за движение и в него се ударил "Мерцедес" с немска регистрация, управляван от турски гражданин.

Две лица, на 41 г. и на 45 г. от София, пътуващи в лекия автомобил "Фолксваген Голф", са загинали на място. От произшествието е пострадало и лице в лекия автомобил "Мерцедес".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама