Не приеха отчета на бюджета на Пловдив за 2014 г.

12:53, 27 авг 15 / Любопитно 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници не приеха отчета на бюджета на Пловдив за 2014 г. Точката в дневния ред на Общинската сесия събра едва 25 гласа "За". Наложи се повторно гласуване, което даде същия резултат. Най-вероятно отчетът ще бъде гласуван на следващата сесия през септември.

Общинският съветник от Патриотичния фронт Слави Георгиев попита от трибуната защо при гласуван бюджет от 264 млн. лв. сега приема бюджет за 210 млн. лв.

Главният финансист на Община Пловдив Наталия Делчева обясни, че разликата от 44 млн. лв. е прехвърлена от миналогодишния в тазгодишния бюджет, което е станало с решение на Об С. Тя допълни, че през 2010 г. Общината е събрала 229 млн. лв., а приходите през 2014-а са 255 млн. лв., което означавало, че не може да става дума за дефицит, за който твърди Слави Георгиев.

При гласуването на следващата точка от дневния ред също бе подложена на повторно гласуване. Одобряването на бюджетната прогноза за периода 2016 – 2018 бе на косъм от това да не бъде прието, но завръщането на някои от съветници в залата на ОбС донесе още 2 гласа "За".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама