„Изумрудената принцеса” акостира в Бургас, доведе 3000 пасажери (видео)

10:59, 27 авг 15 / Любопитно 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един от най-големите круизни кораби, посещавал някога Черно море, пристигна в пристанище Бургас. Emerald Princess („Изумрудената принцеса”) акостира на Морската гара около 8,00 часа. С него пристигнаха над 3000 пасажери освен екипажа, който наброява 1200 души.

Огромният лайнер е истинска атракция със своите внушителни параметри: 290 м дължина, 36 м широчина, 113 561 бруто-регистров тонаж /GT/ и 22 възела крейсерска скорост. Корабът е гордостта на италианската корабостроителница “Финкантиери” и е един от най-големите във флота на Princess, част от групата на Carnival cruise. Петзвездният плаващ курорт разполага с 15 пасажерски палуби, 900 каюти с балкон, луксозни ресторанти, казино, театър за шоу-представления, нощни клубове, релакс зони със спа център и фитнес, няколко открити басейна.

С посрещането на „Изумрудената принцеса” на Морска гара Бургас се откри круизният сезон за 2015 година. Пасажерите му ще посетят Несебър и Поморие. Една част ще се отправят към Варна, а други ще се запознаят с древния Созопол. Корабът ще престои само един ден на пристанище Бургас и ще отплава тази вечер. 

Още пет посещения на големи пасажерски лайнера очаква Морската гара през тази година. От тях по два пъти ще акостират 294-метровия MSC ORCHESTRA и две на 252-метровия МSС SINFONIА, които ще се случат през септември и октомври. Над 15 000 туристи ще пристигнат в Бургас по време на настоящия круизен сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама