Поставят ограда на парк „Юнак” за сигурност на децата

07:44, 27 авг 15 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сигурността на децата, ползващи съоръженията в парк „Юнак” и спокойствието на техните родители, са основните причини за поставянето на ограда там. Чрез нея ще бъде решен частично и проблемът с кражбите на имущество от парковото пространство и безразборното разхождане на домашни любимци по всяко време на денонощието. Така кметът Кольо Милев коментира монтирането на ограда по протежение на парка, превърнал се в едно от най-посещаваните места в града.

„Във всеки парк не само у нас, но и в чужбина е поставено подобно ограничително съоръжение и ние не трябва да правим изключение. При липсата на подобни ограждения децата могат да излязат на пътното платно на бул. „Георги Данчев” и да стане инцидент”, посочи още Милев. Той подчерта, че община Сливен е предвидила поставянето на ограда още когато е започнала реализацията на проекта за парк „Юнак” и именно това намерение се изпълнява в настоящия момент.

Съоръжението ще  подпомогне по-добрата охраняемост на обекта от недобросъвестни граждани, които крадат части от чешмите или рушат елементи в парка – пейки, кошчета и др. Заедно с видеонаблюдението и живата охрана тези инциденти ще се сведат до минимум, допълни кметът. Така ще може да се контролира пребиваването в парка и ще има възможност да се въведе определено време за посещения.

Община Сливен е възложила изпълнението на оградата на фирма „Ми-Три инженеринг” ООД Сливен. Договорът е сключен при спазване на условията на Закона за обществените поръчки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама