Родители от Търговище се събраха на „Среща на промяната”

07:39, 27 авг 15 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима родители на деца с увреждания и деца в норма от Търговище, посещаващи детска градина се събраха на „Среща на промяната”, организирана от Родителската организация „Заедно за децата на Търговище”. Срещата беше първа от предвидени 6, които ще се осъществят по проект „Мисията – възможна!”, реализирани от сдружението.

Участниците споделиха какви според тях са основните проблеми, с които децата с увреждания и техните родители се сблъскват в ежедневието си. Сред тях те отбелязаха липсата на достатъчно и добре подготвени учители и персонал в детските заведения и училищата, липсата на знания, информираност и гражданска активност у родителската общност като цяло за справяне с проблемите на децата със специални потребности и др.

В дискусията бяха обсъдени и възможните начини и средства за създаване на по-благоприятна и приятелска среда за децата с увреждане- както в образователните структури, така и на детската площадка, в обществения транспорт, на улицата. Участниците предложиха в града ни да бъдат създадени Училища за родители, в които те да бъдат обучавани как да разясняват на децата си защо не всички деца са еднакви. Те изказаха мнение, че промяната на обществените нагласи ще стане чрез повишена гражданска активност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама