Варненски полицай нарита бездомник заради агресивно куче

00:05, 27 авг 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицай от І РУП на МВР-Варна нарита на улицата бездомен човек само защото преди това кучето на несретника нахапало униформения служител. Бруталната саморазправа се разигра около 22:30 часа на тротоара до магазин "Камчия" на ул. "Дрин". Свидетели на случилото се станаха минувачи, сред които и репортер на Topnovini.bg.

По данни на очевидци бездомникът на име Гошо, който страдал от подагра, лежал на тротоара, когато полицейска патрулка спряла пред магазина. Служител на реда се приближил към лежащия човек, започнал да му крещи да става, но за нещастие кучето на Гошо (на снимката) инстинктивно защитило стопанина си и нахапало униформения по единия крак, след което избягало. Последвали ритниците от страна на ранения полицай, който насочил физическата си агресия към лежащия на земята човек – ситуация, на която непосредствен свидетел стана и репортер на Topnovini.bg.  

След грозната саморазправа на мястото дойде още една полицейска кола, а бездомникът бе отведен в І РУП, като преди това му бяха поставени белезници. Междувременно униформен от първата патрулка, който така и не се легитимира, се приближи към двама от свидетелите и се опита да ги сугестира с въпроса: "Видяхте ли какво се случи с колегата?" След като не получи желания отговор, униформеният разказа, че познавал Гошо от десетина години. Той бил много добър човек, а полицаите често му давали по 50 стотинки да си купи храна, така че поведението му ги възмутило, сподели почти насериозно полицейският служител. 

Проверка на Topnovini.bg установи, че нито продавачите от денонощния магазин "Камчия", нито квартирантите от близкото сутеренно помещение са викали полиция за лежащия на тротоара бездомник, защото той по принцип си нощувал там. Не е изключено полицаите да са се отбили до магазина с патрулката, за да си напазаруват, подхвърли уклончиво касиерка от супермаркета.

Студентка от Нови пазар, която живее непосредствено до мястото на инцидента, разказа, че Гошо е много добър човек и че никога не е проявявал агресия. Дори напротив, държал се е като добър съсед и неведнъж я предупреждавал да си затваря и заключва вратата нощем. "И при мен дойде един полицай, който твърдеше, че човекът е оказал съпротива, но аз не видях това", разказа друг свидетел на физическата саморазправа. 

Последващ оглед на място показа, че инцидентът с ритниците остава зад обектива на камерата за външно видеонаблюдение на магазин "Камчия". За сметка на това камерата на друг търговски обект има пряка видимост към местопроизшествието и би трябвало да е записала случилото се на тротоара, който е и добре осветен през нощта.

Репортер на Topnovini.bg сне самоличността и телефонните номера на всички свидетели на бруталната саморазправа и в четвъртък сутринта ще ги предаде на компетентната дирекция в МВР и на прокуратурата – ведно с допълнително установените факти и обстоятелства, които биха били от полза на разследването. 

Очаквайте продължение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама