България е в битката за офшоринг дестинация на годината

23:06, 25 авг 15 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възможно е скоро България да бъде призната за офшоринг дестинация на годината. В битката за приза са още Словакия, ЮАР и Шри Ланка. Четирите държави са включени в шортлиста за наградите на Националната аутсорсинг асоциация (NOA) за 2015 г. в категория „Офшоринг дестинация на годината“.

Износ на производство, наричан по-често аутсорсинг, е концепция за взимане на вътрешни функции на дадена компания и предоставянето им за изпълнение от външна компания. Организацията, към която се изнася дейността се нарича дестинация на производствения износ.

Ежегодните награди на NOA селектират и отличават усилията на аутсорсинг организации от цял свят за утвърждаване на най-добрите практики в аутсорсинг индустрията.

Това е поредно признание за страната ни след 2014 г., когато тя бе класирана на девето място по атрактивност в аутсорсинг сектора в света и е единствената европейска държава в ТОП 10 на най-добрите дестинации за аутсорсинг по данни на изследването „2014 Global Services Location Index“ на анализаторската компания A.T. Kearney.

Също така това е и отличен атестат за страната ни, където секторът бележи икономически ръст и перспективата пред индустрията е благоприятна.

Носителите на наградите на NOA ще бъдат обявени на официална церемония, която ще се състои на 19 ноември 2015 г. в 5-звездния хотел „Ландмарк“ в Лондон. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама