Обсъждаха велотуризма в региона Русе-Гюргево

19:49, 25 авг 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна среща, на която беше обсъден проект за изграждането на вело и пешеходен маршрут по Програмата за Трансгранично сътрудничество „Румъния – България” 2014 – 2020, се проведе днес, съобщиха от пресцентъра на областната управа.

Участие в нея взеха Областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, Цонка Христова – директор на Дирекция „Природен парк Русенски Лом”, Илиян Димов – инженер Напоителни системи ЕАД – клон Долен Дунав, Ростислав Кандиларов – координатор на Сдружение „Вело Русе” и други.

По време на срещата беше разгледан напредъкът по апликационната форма и беше взето решение да се сключи партньорско споразумение между Областна администрация – Русе и общините Русе, Две могили и Иваново.

Реализацията на проекта ще популяризира и ще даде възможност на преминаващите велосипедисти да се запознаят в красивите зони като Басарбовския манастир, Ивановските скални църкви и Пещерата „Орлова чука” в българската част на трасето и с Националния парк Кумана, историята за Влад Цепеш и други културно-исторически и природни забележителности в румънската му част. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама