Преструктурират "ВиК" - Добрич, за да получи кредит

19:15, 25 авг 15 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Засега е оттеглено искането на „Енергийна финаннова група“ за спиране на електроподаването на „ВиК“ - Добрич от 2 септември, потвърди за Добрич Topnovini.bg управителят на водното дружество инж. Петър Калчев. Договорено е компанията да продължи да доставя еленергия по досегашните цени докато „ВиК“ получи кредит, с който да се разплатят задълженията. Едва след това водната фирма ще може да пристъпи към доставка на ток от новоизбрания доставчик.

Стана ясно, че предстои да се извърши преструктуриране на водното дружество. Целта е то да отговори на изискванията на банката, за да се отпусне кредит. За целта се предвижда да се преобразуват държавни вземания в акции или капитал, като решението за това ще вземе собственикът – държавата в лицето на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

По повод коментарите относно размера на заплатите във „ВиК“ – Добрич, които битуват в общественото пространство, инж. Калчев обясни, че средната заплата в дружеството е 600-700 лева. Най-високото месечно възнаграждение, без неговото, е около 1500 лева. Началниците на отдели получават около 900-1100 лева в зависимост от сложността на отдела. Най-ниски заплати получават помпиерите, чиито възнаграждения са на нивото на минималната работна заплата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама