"Обединение за Локомотив": Целта ни е изпълнена, клубът оцеля

18:48, 25 авг 15 / Спорт 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Основната ни цел бе "Локомотив" (Пловдив) да оцелее и мисля, че тя вече е изпълнена." Това заяви председателят на "Обединение за Локомотив" Николай Неделчев. Управителният съвет на сдружението днес даде официална пресконференция, на която направи подробен отчет на свършеното до този момент и обяви какво предстои в най-близко бъдеще за клуба.

"Ситуацията преди края на миналия сезон беше доста критична", посочи Неделчев. "Най-странното бе, че "Локомотив" беше клуб с лиценз, но имаше вероятност клубът да спре да съществува. Не бяха плащани заплати, имаше задължения към всички доставчици. Трябваше да се съберат хора, които милеят за Локомотив, и могат да заделят средства.

Успяхме да запазим едно ядро и привлякохме нови футболисти. Осигурихме два подготвителни лагера в Банско - нещо, което много клубове от "А" група не успяха.

Сега, два месеца и половина по-късно, вече имаме два спонсора. До края на седмицата или най-късно в началото на следващата седмица ще ги обявим официално. Водят се разговори и за придобиване на акциите на клуба. Още в началото заявихме, че нашата роля не е да управляваме, а да изберем най-доброто за Локомотив, да намерим хора, които да поемат основно финансирането на клуба.

Точно поради тази причина смятам, че нашата роля в голяма степен вече е изпълнена.

В най-скоро време ще бъде свикано Общо акционерно събрание. Основната точка от дневния ред на това събрание ще е промяна на количествения състав на Съвета на директорите. Сега той се състои от трима човека, но ще стане от 5 до 9 души. В този управителен съвет ще влязат и представители на новите спонсори.

Следващата стъпка е да изберем човек, който да се занимава оперативно с делата на "Локомотив".

За финал искам да кажа, че Локомотив го чакат по-добри дни. Сега е време за обединение", завърши председателят на обединението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама