След сребро от Европейското първенство Васил Маринов получи и плакет на Сливенска община

16:23, 25 авг 15 / Спорт 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
14-годишният Васил Маринов, спечелил сребърен медал от Европейското първенство по вдигане на тежести за кадети в шведския град Ландскрон, бе удостоен днес с почетен плакет на Община Сливен.

Младата надежда на града с традиция в този спорт е ученик в Спортно училище „Димитър Рохов” и от три години се занимава с щанги. Сливналията не случайно е в силовия спорт. Той е внук на бивш състезател и треньор по вдигане на тежести и носи изцяло неговото име-Васил Маринов.

Подготвя се в АСК по вдигане на тежести – Сливен с треньор Пламен Братойчев.

Наставникът разкри, че възпитаникът му е с огромен потенциал, който ще бъде развит в бъдеще. За кратко време е постигнал сериозен резултат. На Европейското първенство е постигнал 4 европейски рекорда в категория до 94 килограма.  Три са  в движението изтласкване и се равняват на 126, 131 и 135 кг и 246 кг в двубоя.

„Надявам се на още рекорди и призови места, за да защитава честта на Сливен, училището и клуба. Надеждите ни са за успех на младежките Олимпийски игри през 2018 година.  Васил има потенциал и се надявам да го развием”, каза още Братойчев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама