Връчиха плакети на търговищките участници в националния събор в Копривщица

16:01, 25 авг 15 / Култура 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Областният управител на Търговище Светлин Бонев връчи плакетите на участниците в Националния събор за народно творчество „Копривщица 2015“. „Благодаря Ви за труда, за всеотдайността и ентусиазма, с които възродихте автентичния български фолклор. Желая ви здраве  и много нови успехи“, заяви пред самодейците губернаторът.

Престижни плакети за цялостно представяне получиха Пенсионерски клуб „Антола” от поповското село Паламарца и читалище „Пробуда – 1922” от Опака. С плакети за отлично представяне бяха отличени 9 групи, състави и индивидуални изпълнители от областта.

За добрата организация по представянето на област Търговище по време на събора, благодарствено писмо и плакет от зам.министъра на културата Боил Боев получи областният управител Светлин Бонев и екипът му. „ Приветствам и изказвам своята признателност към многобройните участници, които бяха заслужено наградени за своя упорит труд и постоянство в съхраняването на народното творчество и неговото препредаване на по-младото поколение“, се казва в писмото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама