Осигуриха три нови микробуса за варненци с увреждания

15:35, 25 авг 15 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трите нови микробуса за хора с увреждания, част от  проекта „Интегриран градски транспорт“, вече са във Варна. Двата са с по три места за инвалидни колички, а единият е с 4 места. Автомобилите се отопляват с двузонни климатроници. Всички седалки, които могат да се ползват и от придружителите, са ергономични, с регулируеми колани и система за фиксиране на количките за сигурността на пътниците.

Микробусите са оборудвани с платформа за хора с увреждания плюс допълнителна ръчна рампа. Те са с LED фарове и фарове за мъгла, страничните огледала са с електрически контрол, с  централно заключване, парктроник, имобилайзер. Трите микробуса са снабдени с монитори  и видео система.

„С новата придобивка автопаркът на „Градски транспорт“ става още по-функционален и полезен за хората с увреждания, което е част от усилията ни да създадем по-добри условия в градската среда за тях“, заяви кметът Иван Портних, който разгледа микробусите. Той припомни, че новите 70 автобуса и 30 тролейбуса, които са по улиците на града, също са снабдени с рампи за инвалидни колички, а изграждането на високоскоростното трасе и ремонта на спирките ще доведе до подобряване на условията за придвижване.

Микробусите, които ще бъдат въведени в експлоатация, ще могат да бъдат ползвани чрез предварителна заявка до „Градски транспорт“ на телефон 0886 60 85 50, съобщи Максим Тодоров от общинската транспортна фирма.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама