Нов завод осигурява 250 работни места край Съединение

15:22, 25 авг 15 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изграждането на нов завод ще осигури 250 нови работни места на територията на Община Съединение. Новината съобщи кметът на общината Георги Руменов.

Инвеститорът е голяма немска фирма с добро реноме, дейността й е насочена към автомобилната индустрия. Към настоящият момент тя няма други инвестиции на територията на България.

Тук ще се произвеждат всички свързочни елементи за определени марки автомобили, които са много висок клас.Теренът е закупен, а проектирането на завода се прави в момента. Същинският строеж ще започне в началото на месец ноември.

"Това е начинът да се подобри жизненият стандарт на населението на територията на община Съединение, като привличаме нови инвеститори, които да осигуряват нови работни места и добро заплащане", каза още Руменов.

Има и нови запитвания от френска компания и още една немска фирма за изграждането на заводи на територията на Община Съединение. Най-вероятно преговорите ще приключат в положителна посока с тях, което ще осигури още около 600 нови работни места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама