В Китен отчетоха добър сезон пред министър Ангелкова

15:10, 25 авг 15 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на туризма Николина Ангелкова бе на официално посещение в Китен вчера. Повод за визитата бе обсъждане на настоящия туристически сезон. На срещата присъства кметът на Китен Атанас Петров и представители на туристическия бранш.

Въпреки първоначалните прогнози за спад на туристи по Черноморието търговци от Китен отчетоха добър летен сезон, който все още продължава. Част от хотелиерите изразиха мнение, че добрият сезон зависи и от това, как те сами го планират. Всички участници в срещата се обединиха около становището, че плажовете трябва да бъдат стопанисвани от Общината, за да може да се осъществява контрол от близо. Споделени бяха и предложения за реформа, с която да се контролират цените на чадъри и шезлонги. Изразено бе недоволство, че цената на тези екстри на плажа надхвърлят цената на нощувка за двойна стая в Китен. Антирекламата на някои медии също играе роля за отлива на българския турист, убедени са от туристическия бранш.

Министър Ангелкова запозна присъстващите с поставените цели на ръководената от нея институция. Тя информира, че има принципна договорка от следващата година концесиите да преминат към Министерството на туризма, като се работи по проект за категоризиране на плажовете, което също да доведе до един по-качествен краен продукт, удовлетворяващ и туристите, и концесионерите. Планира се да бъдат изпратени покани на журналисти от различни държави, които след това да рекламират България на местно ниво, сподели министър Ангелкова. Тя даде за пример държава като Португалия, която по този начин за няколко години е завишила туристопотока с 60 %.

Направените предложения от местния бизнес ще бъдат разгледани, анализирани и взети под внимание при правенето на реформи, свързани с туризма, увери министър Ангелкова. Тя обяви, че предвижда срещи в Китен в края на септември, когато ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с отминалия летен сезон и планирането на следващия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама