Над 4 хил. души от 11 държави участват във военното обучение на полигона в Ново село

14:56, 25 авг 15 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 4 500 души от 11 държави от НАТО включвайки България , Франция, Германия, Великобритания, Гърция, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Испания и САЩ, участват в най-голямото военно обучение „Swift Response 15” на въоръжените сили на САЩ от края на студената война на полигона в Ново село, съобщи днес в Сливен капитан Грант Юрик.

„Целта на това обучение е не само да изградим добри отношения между нашите подразделения , но и да изграждаме по – добри съвместни оперативни действия с нашите съюзници от НАТО", допълни той.

Благодарност за доброто отношение на жителите на селата близо до базата в Ново село към военнослужещите, пребиваващи в нея, изказаха представителите на военното формирование. Екип от офицери, отговарящи за връзките в обществеността,  представи подробности около обучението, което се провежда на полигона и ще продължи до средата на месец септември. Чрез медиите те поднесоха извинения и за неудобствата, които се създават по пътните артерии около Сливен, заради придвижването на военна техника към Ново село.

По-рано през деня капитан Юрик и екипът му проведоха работна среща с Кольо Милев, на която бяха обсъдени бъдещи съвместни проекти на общината и Американското посолство, както и добрите резултати от вече осъществените такива. Като примери за това кметът посочи ремонтираните със съвместни усилия читалище и пенсионерски клуб в село Горно Александрово,  възстановената детска градина в с. Трапоклово, медицинската служба в гр. Кермен, физкултурните салони в Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов" и в 7ОУ „Панайот Хитов", а скоро група американски  военнослужещи е работила по възстановяването на с. Ичера.

Дискутирана беше и темата за контрол на военнослужещите, които излизат извън базата и пребивават на територията на Сливен и околните села и недопускането на нарушения на обществения ред от тяхна страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама