Съдбата на засегнатите от акция "Булдозер" остава неясна

14:43, 25 авг 15 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Все още не е взето решение докога хората от съборените преди дни незаконни постройки в ромския квартал Максуда ще могат да останат в приюта към СУПЦ "Д-р Анастасия Железкова". Това съобщи за Topnovini.bg Людмила Комитска, директор на дирекция "Социални дейности" към Община Варна.

149 души, тоест почти всички засегнати от акцията в ромското гето, са настанени в социалното заведение. 84 от тях са деца, а 65 – възрастни. Останалите мъже и жени в момента живеят при свои близки и роднини, както и в други, законни постройки в махалата, уточни Комитска.

По-рано днес тя е била в приюта, за да се увери, че обстановката там е спокойна. За всички са осигурени храна, вода, медикаменти и места за нощуване. Има и 24-часова полицейска охрана. За настанените се грижат непрекъснато екипи от социални работници и медиатори. Има постоянно действащи екипи и в самата Максуда.

За Topnovini.bg директорът на приюта Димитър Енчев обясни, че след случая с починалата от сърдечна недостатъчност 64-годишна жена, обстановката е напълно спокойна.

Жената е била с хронично заболяване. Тя е била настанена заедно със съпруга си в една от стаите, като цяло неговото състояние е било по-тежко, но в неделя малко преди обяд тя се е почувствала зле. Почти веднага, около 11 часа, на място е пристигнал екип на Спешна медицинска помощ, за жената са се погрижили, но за съжаление тя е починала.

По думи на Енчев хората в Максуда не обръщат достатъчно внимание на здравето си, което може да стане причина за подобни тежки инциденти. Той също определи ситуацията в приюта като напълно спокойна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама